NGCP International Conference 2017

Δημοσίευση: 10/10/2017 02:10
Συντάκτης: digitalcrete.gr
1437 προβολές

Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνεται στο Ηράκλειο Κρήτης το διάστημα 25 - 27 Οκτωβρίου 2017, Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Next Generation Community Policing - NGCP International Conference Social Media and Smart Apps in the context of Fight against Terrorism and Organized Crime».

Το πρόγραμμα του τριήμερου Συνεδρίου περιλαμβάνει επιστημονικές ανακοινώσεις, παρουσιάσεις πληροφοριακών συστημάτων και πραγματικές επιδείξεις λειτουργίας έξυπνων εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας (Smart Mobile Apps), αξιοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την υποστήριξη του θεσμού του «Αστυνόμου της Γειτονιάς» και των αρχών Ασφαλείας και Προστασίας των πολιτών.

Τις εργασίες του Συνεδρίου NGCP 2017 θα παρακολουθήσουν Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυβερνητικά στελέχη, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, σύνεδροι από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, επιχειρήσεις και εταιρείες από την εγχώρια και διεθνή αγορά, που δραστηριοποιούνται στον τομέα συστημάτων και προϊόντων ασφάλειας, καθώς και εκπρόσωποι από αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.

Να σημειωθεί ότι το NGCP 2017 αποτελεί πόλο έλξης και πεδίο ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας για διακεκριμένους επιστήμονες στους τομείς της Αστυνόμευσης, της Κοινωνιολογίας, της Εγκληματολογίας και της Νομικής επιστήμης, καθώς και της Επιχειρησιακής Έρευνας και Διάσωσης, με την αξιοποίηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τη χρήση «έξυπνων» συσκευών (smart phones, drones κ.α.) και εφαρμογών (Smart Apps).

To Συνέδριο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας εννέα (9) Ευρωπαϊκών έργων Έρευνας και Ανάπτυξης στο αντικείμενο της Κοινοτικής Αστυνόμευσης και Πολιτικής Προστασίας (DG Migration and Home Affairs& DG European Civil Protection and Humanitarian AidOperations) και πραγματοποιείται με σκοπό την ενημέρωση του επιστημονικού κοινού και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής στους αντίστοιχους τομείς.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο “Fodele Beach” και η έναρξη των εργασιών του θα πραγματοποιηθεί την 25η Οκτωβρίου στις 9.00 π.μ.

NEXT GENERATION COMMUNITY POLICING CONFERENCE

Social Media and Smart Apps in the context of Fight against Terrorism and Organized Crime

25th - 27th October 2017 Heraklion, Crete - GREECE

Κατά την έναρξη θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) Καθηγητής κ. Παναγιώτης Τσάκωνας.

Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι, ως εκπρόσωποι Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οργανισμών, οι:

  • Andrea De Candido - Αναπληρωτής Προϊστάμενος Μονάδας ΓΔ Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Β4 – Δ/νση Βιομηχανικής Πολιτικής και Έρευνας – Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EΕ).
  • Caroline Goemans-Dorny – Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων – Αξιωματούχος INTERPOL.
  • Sónia de Sousa Pereira – Ειδικός της Δ/νσης Προστασίας Δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία – EUROPOL.
  • Leonard Doyle – Διευθυντής του Τμήματος Μέσων και Επικοινωνίας και Εκπρόσωπος του Γεν. Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης - International Organization for Migration (IOM).
  • Thorsten Stodiek - Αναπληρωτής Διευθυντής της Μονάδας για θέματα Αστυνομικής Στρατηγικής του Οργανισμού για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Συνεργασία - Organisation for Security and Co-operation in Europe (OSCE).
  • Katrijn Hoedemakers – Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πρόληψης της Εγκληματικότητας - European Crime Prevention Network (EUCPN).
  • Ryan G. Prox – Ανώτερος Αξιωματούχος και επικεφαλής της Μονάδας Εγκληματολογικών Αναλύσεων και Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Αστυνομίας του Βανκούβερ - Vancouver Police Department (VPD). Επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Εγκληματολογίας του Simon Fraser University, Καναδά.

Περισσότερα στοιχεία αναφορικά με την διοργάνωση και το πρόγραμμα του NGCP 2017 είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο του συνεδρίου www.ngcpconference.com. Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με την Οργανωτική Επιτροπή στο email ngcp@ngcpconference.com, ή στο τηλέφωνο 210-7710805 (εσωτ. 320 - κος Παπανικολάου Παναγιώτης).