Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, στο Cine Studio

Δημοσίευση: 17/01/2014 11:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
1806 προβολές

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή θα δώσουν μία συναυλία στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο Cine Studio το Σάββατο 01 Φεβρουαρίου. Θα παρουσιάσουν τον καινούργιο τους δίσκο με τίτλο "To Be Safe", καθώς επίσης και τραγούδια απ'όλο τον κόσμο! Μαζί τους επί σκηνής ο Αλέξης Αποστολάκης στα τύμπανα και ο Χρήστος Τσαπράζης στο κοντραμπάσσο.

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να  πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a cappella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες.
Tο ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διαφόρων λαών: ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά σε όλες τις διαλέκτους συμπεριλαμβανομένων ελληνόφωνων της Κ. Ιταλίας, τραγούδια των Βαλκανίων, πορτογαλέζικο fado,  ναπολιτάνικα, ισπανόφωνα, ιρλανδέζικα, γαλλικά, τούρκικα, αραβικά, τσιγγάνικα, αμερικάνικο μπλουζ, σεφαραδίτικα καθώς επίσης και δικές τους συνθέσεις.

Έχουν δώσει συναυλίες  έθνικ, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής σε σημαντικές διοργανώσεις και διεθνή φεστιβάλ, σε χώρους ιδιαίτερης δυναμικής, όπως σε αρχαία θέατρα και πύργους, σε όλα τα Μέγαρα Μουσικής της Ελλάδας, σε εθνικά θέατρα αλλά και σε σημαντικά jazz clubs σε Ελβετία, Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία, Η.Π.Α, Ουκρανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Τουρκία, Ρουμανία, Νεπάλ κ.α. Την 1η Νοεμβρίου 2013,εμφανίσθηκαν σε έναν από τους θρυλικότερους και σημαντικότερους χώρους του παγκόσμιου μουσικού χάρτη,το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Σημεία προπώλησης:
- ΠολυΤεχνειο Καφε Μπαρ
- Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης
- Πολυχώρος Τεχνόπολις
Πληροφορίες / Τηλέφωνο Κρατήσεων : 2810823813 www.texnopolis.net

Ημερομηνια:    1 Φεβρουαρίου,  21:30
Τοποθεσία:    Cine Studio, Λεωφ.Ικάρου&Ηροδότου, Νέα Αλικαρνασσός, Ηράκλειο
Είσοδος:    12€ κανονικό, 8€ ανέργων-φοιτητικό