Μουσική παράσταση με την Ματούλα Ζαμάνη στην πλατεία Κοραή

Δημοσίευση: 19/08/2013 02:08
Συντάκτης: digitalcrete.gr
1069 προβολές

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου η καλλιτέχνης με το πολύ ιδιαίτερο στυλ, έρχεται να …ταράξει τα νερά! Δραματική σοπράνο που όμως η εκρηκτικότητα και το μεσογειακό ταμπεραμέντο της, επιτρέπουν να ισορροπεί σε ακούσματα που τέρπουν αυτιά και ξεσηκώνουν πλήθη!

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων  «Μήλον της Έριδος», «Νότος», «Αντίποδας», «Stone» σας παρουσιάζουν μια πραγματικά ξεχωριστή μουσική παράσταση.

Η Ματούλα  Ζαμάνη για πολλούς   είναι ίσως η πιο ελπιδοφόρα φωνή, μια νέα καλλιτέχνης πολύ προσγειωμένη και ακομπλεξάριστη που "δε μασάει" τα λόγια της, που συνεργάζεται με τον Θανάση Παπακωσταντίνου, την Χάρις Αλεξίου, την Ευανθία Ρεμπούτσικα, την Μάρθα Φριντζήλα, τους "The burger Project", τη Γιώτα Νέγκα, την Ντιλέκ Κοτς και τον Κωστή Μαραβέγια. γίνεται ένα με το κοινό και κερδίζει συνεχώς "πολύ φανατικούς" οπαδούς στο πλευρό της!

Ακόμα με την "Ορχήστρα του δρόμου" με την οποία πραγματοποίησε πολλές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα. Η "Ορχήστρα του Δρόμου" αποτελείται από τους: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Έλλη Πασπαλά.

Πρόκειται  λοιπόν για την εκρηκτική Ματούλα Ζαμάνη η αλλιώς Μάτα! Λίγα δευτερόλεπτα χρειάζονται μόνο για να σε κερδίσει ολοκληρωτικά. Έχει απίστευτη ενέργεια στη σκηνή. Αν την δεις μία φορά, δεν την ξεχνάς με τίποτα. Η Μάτα τραγουδάει με την ψυχή της και αυτό αγγίζει τους πάντες με τρόπο μοναδικό.

Μπλέκει διάφορα είδη μουσικής σε τρελές διασκευές και ερμηνείες. Στα live της υπάρχει ο αυθορμητισμός των μουσικών, που δε «φοβούνται» να ξεφύγουν και να «τζαμάρουν», κι αυτή είναι τελικά και η ομορφιά της μουσικής! Από Rage against the machine μέχρι τη θρυλική πια τσιγγάνα -dirty Diana. Αλλά και Βασίλη Καρρά συνδυασμένο αρμονικά με το Requiem for a dream! Άλλωστε θεωρεί ότι η μουσική είναι για να πειραματιζόμαστε μαζί της και να ανακαλύπτουμε νέα πράγματα.

Προέρχεται από  ένα  ταξίδι σε μουσικούς κόσμους φαινομενικά διαφορετικούς αλλά εν τέλει όμοιους… Μετά από πανηγύρια στην Αμοργό, γάμους και χορούς στη Φολέγανδρο, λαϊκά πάλκα στην Αθήνα, συναυλίες με συνθέτες όπως η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, μπάντες όπως οι “Burger Project”… Μια ξεχωριστή ερμηνεύτρια που κέρδισε το κοινό από τα πρώτα της βήματα στο χώρο του τραγουδιού.

Η  Ματούλα Ζαμάνη αξίζει την προσοχή σας. Είναι μια ιδιαίτερη performer, μια εξαιρετική φωνή και κουβαλάει θετική ενέργεια που απλόχερα μεταφέρει στους γύρω της. Την Τετάρτη  (21/8) όσοι  βρεθούν στην πλατεία Κοραή για να παρακολουθήσουν  το πρόγραμμά της θα περάσουν καταπληκτικά. Η μπάντα της καλοκουρδισμένη και προβαρισμένη. Τα τραγούδια ελληνικά στην πλειοψηφία τους καλύπτουν  όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής παραγωγής.

Από Μαρκόπουλο και Θανάση Παπακωνσταντίνου μέχρι Τάκη Σούκα και Φοίβο, αλλά και κομμάτια από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Varligali» Κι αν  φαίνονται ετερόκλητα όλα αυτά, η πληθωρική προσωπικότητα της Ματούλας τα ταιριάζει μια χαρά μεταξύ τους, δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα και κέφι μεταξύ των παρευρισκομένων.

Οι εκδηλώσεις στην πλατεία Κοραή ξεκινούν στις 22.00 και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Ημερ/νίες: 21/08/2013, 22:00
Τοποθεσία: πλατεία Κοραή, Ηράκλειο