Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου

Δημοσίευση: 12/08/2013 03:08
Συντάκτης: digitalcrete.gr
1334 προβολές

Στις πενιές του μπαγλαμά θα χορέψουν όσοι παρευρεθούν στη συναυλία του ρεμπέτη Αγάθωνα Ιακωβίδη και των ανατρεπτικών Koza Mostra.

"Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στην αυλή του Γυμνασίου-Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, για μια ξεσηκωτική βραδιά γεμάτη χορό και τραγούδι!!!!

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης είναι Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής και συνθέτης από τη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες από τη Μικρασία, γι' αυτό τα πρώτα τραγούδια που άκουγε ήταν μικρασιάτικες μελωδίες. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική το 1971 και σταδιακά έμαθε μόνος του να παίζει σχεδόν όλα τα έγχορδα όργανα των ρεμπέτικων τραγουδιών, δηλαδή: κιθάρα, μπαγλαμά, ούτι, μπουζούκι, τζουρά, μάντολα, μαντολίνο. Το 1973 έκανε την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση σε μπουάτ της Θεσσαλονίκης. Αμέσως συνειδητοποίησε πως η μουσική που τον εκφράζει και του ταιριάζει είναι η ρεμπέτικη και αφιερώνεται σε αυτήν αποκλειστικά. Κατέχει πολλούς σπάνιους δίσκους γραμμοφώνου με ρεμπέτικα τραγούδια, και αξιοποιεί τη συλλογή του σε ραδιοφωνικές μουσικές εκπομπές.

Οι Koza Mostra Αποτελούνται από:
Ηλίας Κόζας: Τραγούδι, κιθάρα
Χρήστος Καλαϊτζόπουλος: Ακορντεόν, φωνητικά
Άλεξ Αρχοντής: ντραμς // φωνητικά
Στέλιος Σιώμος: κιθάρα
Βασίλης Ναλμπάντης: Τρομπέτα
Δημήτρης Χριστώνης: Μπάσο

Μυστικό της επιτυχίας των Koza Mostra, αποτελεί το εξαιρετικό πάντρεμα διαφορετικών μουσικών ρευμάτων. Έτσι Ska, Balkan, rock, punk, indie ακόμη και ρεμπέτικα του μεσοπολέμου, πλέκονται μεταξύ τους μοναδικά από μία μπάντα που δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κορυφαία.

Το 2013 εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο διεθνή διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι "Alcohol Is Free", το οποίο ήρθε 6ο στον τελικό με 152 ψήφους", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ημερ/νίες: 12/08/2013, 21:30
Τοποθεσία: Αγία Βαρβάρα
Είσοδος:9 €
Προπώληση: 7 €