Οι Opera Chaotique στο Ηράκλειο

Δημοσίευση: 12/11/2013 10:11
Συντάκτης: archived
1272 προβολές

Οι Opera Chaotique έρχονται ζωντανά στο Grottesque Bar, στο Ηράκλειο. Η όπερα συναντάει το punk, η τζαζ αναμιγνύεται με την Αφρικάνικη κουλτούρα. Πρωτότυπες συνθέσεις με μελοποιήσεις ποιημάτων και γραπτών των Ντε Σαντ, Σέξπηρ και Ε.Α. Πόε, ιδιαίτερες διασκευές, σε ένα χαοτικό show.

Οι Opera Chaotique δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2011 από τον Tenorman και τον Voodoo Drummer και ήδη έδωσαν μια σειρά από επιτυχημένες εμφανίσεις σε Βερολίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη, Λονδίνο, Αθήνα, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Βρότσλαβ και σε διάφορες πόλεις της Πορτογαλίας, ενώ έχουν συνεργαστεί με τους Jolly Jumper (NR), Louisiana Red, Bob Brozman, Blaine Reininger και Angela Brown (US).

Tον Μάιο του 2012 κυκλοφόρησε από την Hidden Track το ντεμπούτο τους album “Death of the Phantom of the Opera”.
 
Πρόκειται για ένα concept album, όπου αφηγούνται την σουρεαλιστική ιστορία του Φαντάσματος της Όπερας, το οποίο ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη και οδηγείται σε μία θυελλώδη σχέση με τη Voodoo Queen με τραγική κατάληξη…

Πρόσφατα εμφανίστηκαν στο «theARTer Gallery» του Βερολίνου, σε μια παράσταση με κούκλες μεγάλων διαστάσεων και ιδιαίτερα σκηνικά, σε συνεργασία με την ομάδα Merlin Puppet Theatre.

Η συνέχεια περιλαμβάνει συμμετοχές σε φεστιβάλ στην Αγγλία (Secret Garden Party, Fright Fest) και Ελλάδα (Rockwave Festival). Η μπάντα αποτελείται από τους Γιώργο Τζιουβάρα & Χρήστο Κουτσογιάννη, οι οποίοι πλαισιώνονται συχνά από εκλεκτούς καλεσμένους.

Ημερ/νίες: 16/11/2013
Ώρες: 22:30
Τοποθεσία: Πλατεία Αγίου Δημητρίου, Ηράκλειο
Είσοδος: Ελεύθερη