Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στο Ηράκλειο

Δημοσίευση: 12/12/2013 10:12
Συντάκτης: archived
2367 προβολές

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος επιστρέφει στη γενέτειρά του την Κρήτη, με μια μεγάλη συναυλία την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου.

Συνταξιδιώτες του Γιάννη Μαρκόπουλου στη μουσική διαδρομή με τίτλο «Με λογισμό και μ' όνειρο», θα είναι:

.    ο Γιώργος Νταλάρας, που ξανασυναντιέται μουσικά με τον Γιάννη Μαρκόπουλο επί σκηνής μετά από 25 χρόνια.
.    η  Νατάσα Μποφίλιου σε ειδική συμμετοχή στην πρώτη συνεργασία τους
.    ο Vassilikos, που συνομιλεί μουσικά με το συνθέτη ήδη από πέρυσι.
.    ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης με τον Λάκη Χαλκιά, σε συνέχεια των 40 ετών συνεργασίας με το συνθέτη.
.    και τέλος, η περίφημη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, που ερμηνεύει  παγκόσμια  συμφωνικά έργα του συνθέτη και  θα αποδώσει  τον Στράτη θαλασσινό ανάμεσα στους Αγάπανθους.

Όλοι αυτοί οι ξεχωριστοί ερμηνευτές θα συναντηθούν στις 20 Δεκεμβρίου και ο καθένας με το δικό του, μοναδικό, τρόπο θα αποδώσει το διαχρονικό ορίζοντα των υπέροχων τραγουδιών  που συνέθεσε  ο ιδιοφυής Μαρκόπουλος  που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδάμε:....από τα περίφημα , «Μαλαματένια λόγια» και το «Ζαβαρακατρανέμια» ως τα «Χίλια μύρια κύματα», τα «Παραπονεμένα λόγια», τον «Πειρασμό», την « Ελλάδα (Λένγκω)», τη « Φάμπρικα».,  τους «Οχτρούς»,  « Την Εικόνα σου (Χρώματα κι αρώματα», « Τα λόγια και τα χρόνια», «Τη μάνα του Αλέξανδρου», «Τον Στράτη τον θαλασσινό »., το « Όχι δεν πρέπει» , «Κάτω στης Μαργαρίτας το αλωνάκι » το »Πέρα από τη θάλασσα » κ.α.  Σημειώνεται ότι  ο ύμνος που έγραψε ο  συνθέτης « Κρήτη μου όμορφο νησί» για την ιδιαίτερη πατρίδα του θα αποδοθεί στην αρχή της συναυλίας από τα παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου Ηρακλείου.

Το μοναδικό σύνολο των παραπάνω ερμηνευτών συμπληρώνουν:  η Σύλβια Κουτρούλη, στον αρχαίο αυλό Νέι, η 20μελής Ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία  (όπου συμμετέχουν και  σολίστες  μουσικοί του Ηρακλείου), η Χορωδία Δήμου Ηρακλείου, το Χορωδιακό Σύνολο Δήμου Ιεράπετρας, ο Ψάλτης Ιωάννης Δαμαρλάκης και το Βυζαντικό Χορωδιακό Σύνολο Αγίου Μηνά.

Ώρα έναρξης συναυλίας: 21.00

Τιμές Εισιτηρίων:  25 ευρώ (VIP - Αρένα),  20 ευρώ (Ανατολική, Δυτική Κερκίδα),  15 ευρώ (Νότια Κερκίδα) και 10 ευρώ (Φοιτητικό - Ανέργων)     

H ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Live 2 (Διονύσης Ποτσολάκης, Πασχάλης Μουχταρίδης, Γιώργος Ισαάκ)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Public Ηρακλείου και Χανίων / Δισκοπωλείο Αεράκης (Πλ. Κοραή 14, 2810-225758)/ Ελευθερουδάκης (Οδός 1821 Αρ.2, 2810-227500), Ξενοδοχείο Galaxy (Λ.Δημοκρατίας 75) / Livetickets.gr

markopoulos
Ημερομηνίες: 20/12/2013
Ώρα έναρξης: 21:00
Τοποθεσεια: Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, Ηρακλείο
Eίσοδος: 15-25 ευρώ - Μαθητικό/Φοιτητικό/Ανέργων: 10 ευρώ