Συναυλία νέων μουσικών του Ιδρύματος Πριγκίπισσα Χριστίνα

Δημοσίευση: 16/10/2013 10:10
Συντάκτης: digitalcrete.gr
1307 προβολές

Συναυλία νέων μουσικών ταλέντων του Ολλανδικού Ιδρύματος «Πριγκίπισσα Χριστίνα» την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου με αφορμή την εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη στο Ηράκλειο.

Λίγα λόγια για την συναυλία και το Ίδρυμα Πριγκίπισσα Χριστίνα

Η Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Αθήνα με την ευγενική χορηγία του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου, διοργανώνει επί σειρά ετών συναυλίες νέων μουσικών ταλέντων του Ολλανδικού Ιδρύματος «Πριγκίπισσα Χριστίνα».

Το Ίδρυμα διατηρεί επαφή με όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παροτρύνοντας νέους μουσικούς ηλικίας 12-19 ετών να συμμετάσχουν στον Εθνικό Διαγωνισμό Μουσικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο.

Μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό τα νέα ταλέντα αναδεικνύονται και βραβεύονται με ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών βραβείων. Ο ρόλος επίσης του Ιδρύματος είναι να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να βρουν τον δρόμο τους στον επαγγελματικό κόσμο της μουσικής.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος είναι και η διοργάνωση συναυλιών για τους επιτυχόντες των διαγωνισμών, τόσο στην Ολλανδία όσο και στο εξωτερικό.

Περισσότερες από 200 τέτοιες συναυλίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, ως επί το πλείστον με την συνεργασία των Ολλανδικών Πρεσβειών και των τοπικών φορέων.

Επιλεγμένες ομάδες ταλαντούχων μουσικών έχουν δώσει συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε άλλες κεντρικές αίθουσες στην Αθήνα, τον Βόλο, την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα,, στο Μέγαρο Μουσικής στην Θεσσαλονίκη και φέτος στο Ηράκλειο Κρήτης.

Βιογραφικά Νέων Βραβευμένων Μουσικών από την Ολλανδία

Astrid den DAAS ( 1993 ) άρχισε να παίζει φλογέρα στην ηλικία των 6 και δύο χρόνια αργότερα κλαρίνο. Έγινε μέλος της Ορχήστρας Νέων Frisian όταν έγινε 14, όπου ανέπτυξε την αγάπη της για τη μουσική . Σύντομα, έγινε δεκτή στο Τμήμα Νέων Ταλέντων του Ωδείου PrinsClaus στο Χρόνινγκεν, όπου σπουδάζει με καθηγητή την CélesteZewald . Η Astrid κέρδισε το 1ο βραβείο στο Εθνικό Διαγωνισμό Πριγκίπισσα Χριστίνα το 2012 και το 2ο βραβείο κατά τη διάρκεια του Εθνικούς Τελικού του ίδιου διαγωνισμού το 2013.

Ramon van Engelenhoven ( 1995 ) άρχισε να παίζει πιάνο στην ηλικία των 6. Το 2005 σπούδασε με τον Eric Noya και από το 2009, σε τακτική βάση, κάνει μαθήματα από τον WibiSoerjadi . Έχει παρακολουθήσει masterclasses από τον Jan Wijn και Μιχαήλ Voskresensky . Από τον Σεπτέμβριο του 2013 ξεκίνησε να φοιτά στο Ωδείο του Άμστερνταμ .
Το 2012 ο Ramon κέρδισε το 1ο Βραβείο στον Ολλανδικό Διαγωνισμό Πιάνου Steinway&Sons εκπροσωπώντας στη συνέχεια, την Ολλανδία στο Διεθνές Φεστιβάλ Steinway στο Αμβούργο της Γερμανίας. Το 2013, έλαβε το 1ο βραβείο στον Εθνικό  Διαγωνισμό Πριγκίπισσα Χριστίνα. Έχει επίσης επιλεγεί να εκπροσωπήσει την Ολλανδία στο διαγωνισμό Lions ευρωπαϊκής μουσικής στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2013.
Ο Ramon έχει παίξει σε πολλές περιπτώσεις, όπως το Concertgebouw του Άμστερνταμ και το Laeiszhalle στο Αμβούργο της Γερμανίας. Έχει επίσης εμφανιστεί ζωντανά στον Ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio 4 και δίνει τακτικά συναυλίες και ρεσιτάλ.

RaoulSteffani ( 1992 ) άρχισε να μελετά πιάνο και να κάνει μαθήματα τραγουδιού σε  νεαρή ηλικία. Σπουδάζει κλασικό τραγούδι με την HannekeKaasschieter και την Ξένια Meijer στο Ωδείο του Tilburg (Ολλανδία).
Έχει ήδη εμφανιστεί ως « Porgy » στο George GershwinPorgy&Bess, ως « Toby » στην GianCarloMenotti και ως σολίστ στην οπερέτα Νυχτερίδα του JohannStrauss. Τον Ιούλιο τραγούδησε το ρόλο του «Αινεία» στην Διδώ και Αινείας του HenryPurcell.
Τραγούδησε Liederkreis και Dichterliebe από τον RobertSchumann και τα τραγούδια του κύκλου του ταξιδιού από τον VaughanWilliams. Επιπλέον, τραγούδησε σόλο σε διάφορα ορατόρια (MatthäusPassion, JohannesPassion), πολλές καντάτες του JS Μπαχ, όπως επίσης και ως Μεσσίας από G.F.Händel .
Παρακολούθησε μαθήματα με τους MargreetHonig, HubertDelamboye, MaartenKoningsberger, RogerBraun, WilmaBierens και PiaDouwes και πήρε μέρος στο Θερινό Σχολείο Μουσικής στο Ωδείο του Άμστερνταμ . Ο Raoul ήταν νικητής του Εθνικού Διαγωνισμού Πριγκίπισσα Χριστίνα του τρέχοντος έτους.



Ημερ/νίες:17/10/2013
Τοποθεσία: Βασιλική Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο