Το Trio Daulute έρχεται Ηράκλειο

Δημοσίευση: 14/01/2014 02:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
1724 προβολές

Το Bar Grottesque, υποδέχεται την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου στις 22:00 το συγκρότημα "Trio Daulute" σε μια ξεχωριστή συναυλία.

Το Bar Grottesque, υποδέχεται την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου στις 22:00 το συγκρότημα "Trio Daulute" σε μια ξεχωριστή συναυλία.

Σχετικά με το συγκρότημα...

Οι Trio Daulute παρουσιάζουν μια ξεχωριστή πρόταση για την ερμηνεία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Με σολιστική διάθεση και έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού προσεγγίζουν τα μουσικά ιδιώματα της Κρήτης, του Αιγαίου και της Μικρά Ασίας, όπως επίσης αντλούν θέματα από τις παραδόσεις της Θράκης, της Βουλγαρίας, και της Ιρλανδίας.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους:

Ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης αναβιώνει τα παραδοσιακά πνευστά (θιαμπόλι, διπλομάντουρο, ασκομαντούρα, τσαμπούνα), ενώ προσαρμόζει στο ελληνικό ιδίωμα πνευστά από άλλες παραδόσεις (κέλτικα whistles, δυτικό φλάουτο, ινδικό bansuri).  

Ο Δημήτρης Σιδερής επικεντρώνεται στο κρητικό λαούτο αναπτύσσοντας την τεχνική του.  

Ο Γιάννης Παπατζανής εξελίσσει τις τεχνικές του Αιγιακού παραδοσιακού κρουστού (τουμπί), ενώ ενσωματώνει κρουστά και από άλλες παραδόσεις (περσικό tombak, αφρικανικό udu, και frame drumς από τη Μέση Ανατολή).

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νίες: 16/01/2014, 22:00
Τοποθεσία: Bar Grottesque, Πλατεία Αγίου Δημητρίου, Ηράκλειο