Η ομάδα χορού Εχταγή, παρουσιάζει το χοροθέατρο, Από 'δω και πέρα

Δημοσίευση: 25/02/2014 11:02
Συντάκτης: digitalcrete.gr
2158 προβολές

Η ερασιτεχνική ομάδα χορού "Εχταγή" παρουσιάζει το χοροθέατρο "Από 'δω και πέρα", το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ στο Θέατρο "Μαρία Μανασάκη" (φοιτητικό κέντρο Βουτών), με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παράσταση με συνεχείς εναλλαγές αφηρημένης και αναφορικής κίνησης, σε σύλληψη και γενική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Τσακιρέλη, βασισμένη στο ποίημα της Κικής Δημουλά "Ο πληθυντικός αριθμός", και χωρισμένη σε τέσσερις ενότητες, οι οποίες μπορούν να εκληφθούν αυτόνομα, διατρέχονται όμως από τον ίδιο προβληματισμό: «Ο έρωτας»-«Ο φόβος»-«Η μνήμη»-«Οι νύχτες από 'δω και πέρα». 

Θέματα... καθημερινότητας.

Θέματα που μας αφορούν όλους και με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά προβλημάτισαν την ομάδα, η οποία παρουσιάζει ένα πολύ μικρό μέρος της σκέψης και της αναζήτησής της, καθώς και μια δική της πρόταση για το "από 'δω και πέρα".

Το έργο ερμηνεύουν οι Ιωάννα Βασσάκη, Κωνσταντίνος Θοδωρής, Κωνσταντίνος Καπαρός, Σύλια Καρφοπούλου, Γεωργία Μαστορίδη, Σόφη Πανέρη, Νάντια Περάκη, Χαρά Σιμιτζή, Θοδωρής Σούκας και Εβίτα Τσακαλάκη. Την επιμέλεια των βίντεο έχουν αναλάβει η Δανάη Σύρρου και ο Οδυσσέας Γραμματικάκης, ενώ την αφίσα και το πρόγραμμα φιλοτέχνησε ο Νίκος Βισκαδουράκης με layout από τη Lazy snail.

Χρησιμοποιούνται τα κείμενα: "Ο πληθυντικός αριθμός" της Κική Δημουλά, "Αποχαιρετιστήριο γράμμα" του Παναγιώτη Κοντονή, "Η γιαγιά μου λέει τα καλύτερα παραμύθια" του Γιώργου Πέππα, "Το πρόσωπο του τέρατος και ο φόβος μήπως το συνηθίσουμε" του Μάνου Χατζιδάκι, και "Ελλάδα και ελευθερία" του Νίκου Καζαντζάκη. Ακούγεται μουσική των Ikue Mori, Μιχάλη Σιγανίδη, György Ligeti, Γιάννη Ξενάκη, Πάνου Κερασιώτη, Μάνου Χατζιδάκι, "Χαΐνηδων", καθώς και το ηπειρώτικο πολυφωνικό (της ξενιτιάς) σε διασκευή Λεωνίδα Χαρτοφύλακα, Benedetto Marcello, και Νίκου Κυπουργού.

Ερασιτεχνική ομάδα "Εχταγή".

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές του έργου, «"Εχταγή" στην κρητική διάλεκτο σημαίνει επιθυμία! Είχαμε πολύ μεγάλη εχταγή λοιπόν, εδώ και καιρό, να δημιουργήσουμε μια ερασιτεχνική ομάδα χορού στο Ηράκλειο, και γι' αυτό αποφασίσαμε να της δώσουμε αυτό το όνομα. Οι "γονείς" της, αυτοί δηλαδή που είχαν την πρωτοβουλία δημιουργίας της, είναι η Jam Art company και το Κέντρο Χορού Δήμου Ηρακλείου, υπό την "κηδεμονία" της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ.

Αυτό που θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε στην "Εχταγή" είναι να πραγματοποιούνται δύο παραστάσεις κάθε χρόνο, από διαφορετικούς χορογράφους. Στοχεύουμε στο να καταφέρουμε να παρουσιάζουμε έργα για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα οποία θα θέλαμε να προσφέρονται στο κοινό με όσο το δυνατό μικρότερο ή καθόλου χρηματικό αντίτιμο, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν. Είμαστε λοιπόν ανοιχτοί σε συγκεκριμένες προτάσεις από χορογράφους, σκηνοθέτες ή άλλους καλλιτέχνες».

Ημερομηνία:    8 - 9 Μαρτιου,  21:00
Τοποθεσία:    Φοιτητικό Κέντρο, Πανεπιστήμιο Βούτες, Ηράκλειο
Είσοδος:    Ελεύθερη