Η Παπλωματού, Θεατρική παράσταση για παιδιά

Δημοσίευση: 17/03/2014 12:03
Συντάκτης: digitalcrete.gr
4256 προβολές

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου, την Τρίτη 24 Μαρτίου , στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, θα δωθεί η θεατρική παράσταση η Παπλωματού.

Η θεατρική παράσταση ειναι βασισμένη στο παραμύθι, "Το δώρο της Παπλωματούς". Είναι μια υπέροχη ιστορία για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους και πολύ επίκαιρο. Μιλάει για την απληστία βασικό χαρακτηριστικό της σύγχρονης κοινωνίας μας και αιτία πολλών κακών. Κατά καιρούς βγαίνουν διάφορα σκάνδαλα στην επικαιρότητα όμως υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν τα μαθαίνουμε ποτέ.

Η συγκεκριμένη ιστορία μιλάει για μία παπλωματού "που ζούσε κάπου ψηλά στα βουνά τα σκεπασμένα με γαλάζια ομίχλη, ράβοντας όλη μέρα τα παπλώματά της. Από τις πιο μεγάλες πολιτείες, έως τα πιο μικρά χωριά είχε φτάσει η φήμη ότι τα παπλώματα εκείνης της γυναίκας είχαν πάνω τους τα πιο όμορφα χρώματα που μπορούσε ανθρώπινο μάτι να θαυμάσει.

Θεατρική Διασκευή- Σκηνοθεσία : ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΙΤΣΑΜΗ

Παίζουν οι:
ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥ: ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΙΤΣΑΜΗ
ΒΑΣΙΛΙΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΑΦΗΓΗΤΗΣ: ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΓΕΡΓΕΡΙΤΑΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ–ΑΦΗΓΗΤΗΣ-ΑΡΚΟΥΔΑ: ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΑΤΑΚΗΣ

Συντελεστές:
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΙΝΗΣ
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: ΝΑΣΤΙΑ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΑΚΗ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣΚΑΣ: ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΝΟΝΑΚΗ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗ
ΗΧΟΣ- ΦΩΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΟΣΑΝΑΚΗΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΝΑΓΟΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ:ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ

afisa_paplwmatou

Μετά το τέλος της παράστασης ο ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ CANDIA θα βραβεύσει τα καλύτερα  ζωγραφικά έργα των παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα  του Υπουργείου Παιδείας ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ με θέμα: «ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ - ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ».

Ημερ/νίες: 24/03/2014  18:00
Τοποθεσία Θεατρικός Σταθμός, Παραλιακή Λεωφόρος, Ηράκλειο
Είσοδος: 5 ευρώ