Περσέας και Ανδρομέδα στο Θέατρο Μορφές

Δημοσίευση: 10/12/2013 02:12
Συντάκτης: archived
2152 προβολές

Ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής μας μυθολογίας, ο μύθος του Περσέα και της Ανδρομέδας, ζωντανεύει φέτος στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Μορφέ.

Μια πραγματικά μαγευτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους γεμάτη χρώματα, μουσική, χορό και εικόνες. Μια πρότυπη παράσταση για την πόλη μας, εμπνευσμένη από έναν ήρωα-σύμβολο, το θρυλικό Περσέα.

Ο Περσέας, γιός του Δία και της Δανάης, υπόσχεται στον βασιλιά Πολυδέκτη να του φέρει το κεφάλι της φοβερής Μέδουσας, που όποιον κοιτάξει γίνεται πέτρα. Μετά από πολλές περιπέτειες και με τη βοήθεια του Ερμή και της Αθηνάς, καταφέρνει να φτάσει ως την άκρη του κόσμου. Εκεί συναντά την Ανδρομέδα, τη σώζει από ένα φοβερό θαλάσσιο τέρας και την κάνει γυναίκα του. Ο Περσέας γίνεται ήρωας και ο Δίας στο τέλος τους ανεβάζει στον ουρανό για να μην ξεχαστούν ποτέ. Έτσι γεννιούνται οι αστερισμοί του Περσέα και της Ανδρομέδας.

Συγγραφή - σκηνοθεσία: Γιάννα Κεφάλα
Κατασκευές -σκηνικά: Άννα Χιλετζάκη
Κοστούμια: Γιασμίν Τιμοτίγιεβιτς
Χορογραφίες: Νότα Κοντού
Μουσική επιμέλεια: Γιάννα Κεφάλα - Νότα Κοντού
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Σίμος Χριστοδούλου, Γιάννα Κεφάλα, Γιάννης Παραουλάκης, Γιάννης Πανταγιάς, Δομήνικος Ταβερναράκης, Νότα Κοντού, Χρύσα Χαλκιαδάκη, Τίτος Σπινθουράκης. Στη φωνή του Δία ο Μανόλης Κουκιαδάκης

Οι παραστάσεις ξεκινούν την Κυριακή 17 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 17:00.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του θεάτρου 2810321622 ή στο 6972377822.

perseasmorfes

Ημερομηνία: κάθε Κυρ. 17/12/2013 - 22/12/2013
Ώρα έναρξης: 17:00
Τοποθεσεια: Θέατρο Μορφές, Αρχιεπισκόπου Ευγενίου 3, Ηράκλειο
Είσοδος: 7 ευρώ