Θεατρική παράσταση: Ζητείται ψεύτης

Δημοσίευση: 13/08/2013 10:08
Συντάκτης: digitalcrete.gr
1253 προβολές

Το επίκαιρο αριστούργημα του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Καλού Χωριού Πεδιάδος την Τρίτη 13 Αυγούστου στο «Αγροκήπιο» της περιοχής στις 9.30 το βράδυ. Η οικονομική επιβάρυνση θα είναι συμβολικά ένα εισιτήριο 2 ευρώ το άτομο.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο χώρος που διαδραματίζεται η ιστορία είναι το σπίτι – γραφείο του βουλευτή Θεοφ. Φερέκη. Παρουσιάζεται αυτός και η γυ ναίκα του να αναζητούν κάποιο πρόσωπο ικανό στο να λέει ψέμματα, έτσι ώστε να καλύπτει τις προεκλογικές υποσχέσεις του βουλευτή. Το πρόσωπο αυτό βρίσκεται σ΄έναν   επαρχιώτη , το Θεόδωρο Πάρλα , γνωστό ως Ψευτοθόδωρο.  Αυτός είναι πράγματι ικανότατος και γίνεται απαραίτητος στο βουλευτή, μιας και συχνά τον βγάζει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται. Η γυναίκα του βουλευτή όμως, εκνευρίζεται από τη θέση που έχει πάρει στο σπίτι τους και επινοεί έναν τρόπο να τον διώξει. Προφασίζεται την ερωτευμένη για να τον παγιδεύσει, τελικά όμως ο Θόδωρος φεύγει – αν και δεν πέφτει στην παγίδα της. Μεγαλύτερος ψεύτης και καταφερτζής αποδεικνύεται η Τζένη, η γυναίκα του βουλευτή.

Συντελεστές
Την σκηνοθεσία και τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η Μαρία Αμανάκη, τα σκηνικά, τον φωτισμό και την μουσική υπογράφει ο Πολιτσιτικός Σύλλογος Καλού Χωριού «Ο Μαζάς».
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Αμανακη Μαρια, Μιχαλης και Καλλια, Γεωργιτση Μελινα, Αρετακης Κωσταντινος, Κυπριωτάκης Αντώνης, Κορνελακης Κωσταντινος και Παρασκευη, Φουντουλακη Αλεξανδρα, Αρετακης Βασιλης και Καμνακης Χαραλαμπος.

Η ομάδα
Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Καλού Χωριού Πεδιάδος ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο όπου και παρουσίασε το περασμένο καλοκαίρι υπό την αιγίδα του πολιτιστικού συλλόγου “Ο Μαζας” το έργο του Δημήτρη Ψαθά, “Φωνάζει ο Κλέφτης”. Όλα τα παιδιά εργάστηκαν σκληρά θυσιάζοντας μεγάλο μέρος των διακοπών τους και κατάφεραν να χαρίσουν μια υπέροχη βραδιά με άφθονο γέλιο.

«Μας έδειξαν λοιπόν με τον τρόπο τους τα πιτσιρίκια, ότι ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες εποχές πρέπει με αισιοδοξία και επιμονή να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, ο καθένας από το μετερίζι του, για την πνευματική και κοινωνική μας ευημερία. Τα θερμά μας συγχαρητήρια από όλο το Δ.Σ. και καλή επιτυχία για την φετινή σας παράσταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του πολιτιστικού συλλόγου του Καλού Χωριού.


Ημερ/νίες: Τρίτη 13 Αυγούστου, 21:00
Τοποθεσία: Καλό Χωριό
Είσοδος: 3 €