Πόλεμος Αντώνη Ρέμου - Sony music

Δημοσίευση: 07/11/2010 08:11
Συντάκτης: digitalcrete.gr
507 προβολές

Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια και πολλές ευτυχισμένες στιγμές, η σχέση Αντώνη Ρέμου-Sony έφτασε στο τέλος της. Ο τραγουδιστής ανήκει πλέον στην δισκογραφική εταιρεία Heaven, ωστόσο ο «πόλεμος» δηλώσεων, εξωδίκων και άλλου είδους επιθέσεων… μόλις άρχισε.

Λίγα λεπτά μετά την εμφάνισή του στο νυχτερινό κέντρο Διογένης Studio, πριν από λίγες ημέρες, ο τραγουδιστής δήλωσε εμφανώς ενοχλημένος ότι «δεν είναι πια ευτυχισμένος», μιλώντας ταυτόχρονα για «πόλεμο λάσπης» εναντίον του.

Σχεδόν αμέσως εκδίδει σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει: «Είναι απολύτως ψευδή τα περί δήθεν δέσμευσης της περιουσίας μου από την εταιρεία Sony, όπως είναι και απολύτως ανακριβή τα περί δήθεν νομικής ανικανότητάς μου να εισπράξω αμοιβές από την εργασία μου. Όλα αυτά τα ευφάνταστα, δεν είναι παρά κατευθυνόμενα εφευρήματα που μοναδικό σκοπό έχουν να βλάψουν εμένα και την οικογένειά μου, καθώς και να μου προκαλέσουν ζημιά στην επαγγελματική μου πορεία».

Είχε προηγηθεί το τέλος της συνεργασίας του τραγουδιστή με την Sony, τον Μάρτιο του 2010, η απογοήτευση των ανθρώπων της δισκογραφικής εταιρείας, η υπογραφή νέου συμβολαίου με την Heaven και η αγωγή κατά του τραγουδιστή που εστάλη από την Sony στις 17 Ιουνίου, ζητώντας «να μας καταβληθούν 500.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, που προκλήθηκε από την παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά». Επίσης, στην ίδια αγωγή ζητείται από τον Αντώνη Ρέμο το ποσόν των 278.614,80 ευρώ «λόγω υπαίτιας μη εκτέλεσης της από 13 Ιουλίου 2006 μεταξύ μας σύμβασης αποκλειστικής καλλιτεχνικής συνεργασίας» και το ποσόν των 247.960 ευρώ «ως αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη».

15 μέρες μετά, ο τραγουδιστής απάντησε με νέο εξώδικο στην πρώην δισκογραφική του εταιρεία διαμαρτυρόμενος ότι η εταιρεία συμπεριέλαβε το τραγούδι «τέρμα η ιστορία» σε συλλογή που κυκλοφόρησε με τηλε-περιοδικό. Η απάντηση της Sony ήταν ένα νέο εξώδικο, σύμφωνα με το οποίο οι υπεύθυνοι αρνούνταν τα λεγόμενά του. Πριν από λίγες ημέρες, ο Αντώνης Ρέμος απάντησε με νέα ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Παρά τα όσα διοχετεύει η εταιρεία Sony και οι ιθύνοντες αυτής, τόσο στα ΜΜΕ, όσο και σε καθένα δραστηριοποιούμενο στο χώρο, η πραγματικότητα είναι μία. Η εταιρεία Sony, προφανώς αισθανόμενη πανίσχυρη απέναντι στα Μέσα, ξεκίνησε έναν πόλεμο λάσπης και κατασυκοφάντησής μου, επειδή όταν έληξε η μεταξύ μας συνεργασία, εγώ τόλμησα να αρνηθώ την περαιτέρω συνεργασία μας».

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στην αντιπαράθεση Sony-Ρέμου θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποια θα είναι η συνέχεια.