Το πρώτο παιδικό μουσείο στην Κρήτη!

Δημοσίευση: 02/09/2019 10:09
Συντάκτης: Μανώλης Βαρούχας
1700 προβολές

Η εξερεύνηση είναι ένα ταξίδι με στόχο την αναζήτηση νέων προορισμών και νέων πληροφοριών. Το ταξίδι της εξερεύνησης έχει περιπέτειες, ανακαλύψεις και φυσικά νέες εμπειρίες. Τι γίνεται, όμως, όταν συνδυάσεις αυτό το ταξίδι με το παιχνίδι; Και κυρίως με τα παιδιά και τον πολιτισμό; Τότε έχεις το παιδικό μουσείο της... εξερεύνησης!

Το Exploration Children’s Μuseum είναι ένα παιδικό μουσείο με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Αφιερωμένο στην υπηρεσία του παιδιού και της οικογένειάς του, αποστολή μας είναι να εμπνέουμε τα παιδιά να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν, να πειραματίζονται και φυσικά να παίζουν. Μέσα από τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες, προσφέρουμε ευκαιρίες μάθησης και παιχνιδιού, ενισχύουμε το θεσμό της οικογένειας και δημιουργούμε νέες εμπειρίες μέσα από τη χρήση αντικειμένων, διαδραστικών εκθεμάτων και ζωντανής ερμηνείας.

Με βασικό κίνητρο τη διαδικασία μάθησης ως «εμπειρία», παρακινούμε τον επισκέπτη να επεξεργάζεται και να κατανοεί αντικείμενα και έννοιες συνδέοντάς τα με τη δική του ζωή και με τα δικά του βιώματα. Μέσα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και με αφορμή πάντα τις συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου, προσεγγίζουμε τη γνώση διαθεματικά και διεπιστημονικά, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον επισκέπτη, δηλ. στα ίδια τα παιδιά,. Μελετάμε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα για διάφορες ηλικιακές ομάδες (σχολεία, οικογένειες, εφήβους, εκπαιδευτικούς, κ.ά.) σε διάφορους χώρους πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Το Exploration Children’s Museum είναι ένα κινητό παιδικό μουσείο και βρισκόμαστε παντού για όλα τα παιδιά της Κρήτης. Με αποσκευές τις συλλογές, τα εκθέματα και τους ερμηνευτές μας, θα μας βρείτε να παίζουμε και να ανακαλύπτουμε με τα παιδιά σε διάφορες γωνιές της

πόλης μας. Σίγουρα, όμως, θα μας ξετρυπώσετε τις καθημερινές στα σχολεία να εξερευνούμε παρέα με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας.

Ανακαλύψτε περισσότερες πληροφορίες για το πολιτιστικό μας έργο και τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου www.exploration.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο mail info@exploration.gr