Κινηματογραφικές προβολές ΝεΚΛη 2013-2014

Δημοσίευση: 26/09/2013 10:09
Συντάκτης: archived
1741 προβολές

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η 7η σεζόν της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου και θα διαρκέσει ως τις 31 Μαρτίου, για δεύτερη συνεχή χρονιά στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» CYTA.

Το φετινό πρόγραμμα της λέσχης αποτελείται από δύο τμήματα, το γνώριμο τακτικό τμήμα που περιλαμβάνει ως επί το πλείστον ταινίες μυθοπλασίας με προβολές από φιλμ κάθε Δευτέρα στην «Αστόρια», αλλά και το καινούριο πρόγραμμα ταινιών ντοκιμαντέρ που θα παρουσιάζεται κάθε δεύτερη Παρασκευή από DVD στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού με ελεύθερη είσοδο. Έτσι, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο, θα προβληθούν συνολικά 34 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ με ποικίλη θεματολογία.

Ημερ/νίες: 07/10/2013 - 31/03/2014
Τοποθεσία: Κινηματογράφος Αστόρια, Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο
Είσοδος: 6 ευρώ, Φοιτητικό: 4 ευρώ, Άνεργοι: δωρεάν

Πρόγραμμα

Ώρες προβολών: 20:20 | 22:30

07/10/13
ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ- 12 ANGRY MEN

Όταν οι 12 ένορκοι σε μια δίκη δολοφονίας αποσύρονται για ν’ αποφασίσουν την ετυμηγορία τους, όλοι συμφωνούν έκτος από έναν, ο οποίος πασχίζει να τους μεταπείσει, επικαλούμενος την ανεπάρκεια των ενδείξεων.Ένα από τα αριστουργήματα του κλασικού χολιγουντιανού κινηματογράφου-  σπουδή στο τεκμήριο αθωότητας, στη σχετικότητα και την υποκειμενικότητα της αλήθειας, και τη λογική σκέψη. Χρυσή Άρκτος στο φεστιβάλ Βερολίνου 1957 και υποψήφιο για Όσκαρ Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου 1958.

14/10/13
ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ- DE ROUILLE ET D’ OS

Έχοντας την ευθύνη του μικρού γιου του, ο Αλαίν μετακομίζει στην αδερφή του στην Αντίμπ, όπου γνωρίζει μια όμορφη εκπαιδεύτρια φαλαινών, με την οποία θα δεθεί ακόμη περισσότερο μετά από το σοβαρό ατύχημά της. Το νέο δράμα του γάλλου σκηνοθέτη, μετά τον «Προφήτη» του 2009.

21/10/13
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΗ- APRES MAI

Λίγο έξω από το Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο Ζιλ είναι ένας νέος που τελειώνει το σχολείο και παρασύρεται από την πολιτική και δημιουργική αναταραχή της εποχής. Μέσα από ερωτικές συναντήσεις και καλλιτεχνικές ανακαλύψεις, κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να κάνει τις τελικές επιλογές του για να βρει τη θέση του μέσα σε αυτούς τους ανήσυχους καιρούς. Βραβείο Σεναρίου στο φεστιβάλ Βενετίας 2012.

04/11/13
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ- THE PLACE BEYOND THE PINES

Ένας οδηγός μοτοσυκλετών θεάματος αποφασίζει να στραφεί στις ληστείες τραπεζών για να εξασφαλίσει τη διαβίωση της οικογένειάς του. Στην πορεία θα συγκρουστεί μ’ έναν τίμιο αστυνομικό, ο οποίος έχει ν’ αντιμετωπίσει τη διαφθορά των συναδέλφων του. Ένα από τα πιο καλογραμμένα δράματα της προηγούμενης χρονιάς.

11/11/13
MARLEY

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του τζαμαϊκανού μουσικού της ρέγκε, Μπομπ Μάρλεϊ, που περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από τη ζωή και τις εμφανίσεις του, καθώς και σημερινές συνεντεύξεις με τη γυναίκα του, Ρίτα, και κάποια από τα παιδιά του.

18/11/13
PIETA

Ένας τοκογλύφος αναθεωρεί τη ζωή του με την άφιξη μιας γυναίκας, που υποστηρίζει ότι είναι η χαμένη μητέρα του. Η ταινία με την οποία ο νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι στο φεστιβάλ Βενετίας 2012.

25/11/13
HOLY MOTORS

Ο κύριος Όσκαρ είναι ένας πλούσιος κύριος που μπαίνει στη λιμουζίνα του και ξεκινάει ένα ταξίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, μέσα από πολλές διαφορετικές προσωπικότητες.

02/12/13
EXIT THROUGH THE GIFT SHOP

O Τιερί Γκετά ξεκίνησε να φτιάξει ένα ντοκιμαντέρ για τους street artists, με συμμετοχή του θεωρούμενου ως σημαντικότερου όλων, του Banksy. Στην πορεία, οι ρόλοι αντιστρέφονται και προκύπτει ένα αναπάντεχο σχόλιο για την τέχνη. Υποψήφιο για Όσκαρ Ντοκιμαντέρ 2011.

09/12/13
BARBARA

Στην Ανατολική Γερμανία της δεκαετίας του ’80, μια αντιφρονούσα γιατρός τιμωρείται με μετάθεση σ’ ένα επαρχιακό νοσοκομείο, όπου συνεχίζει να παρακολουθείται από τη Stasi. Ένα ακόμη στιβαρό δράμα από τον Πέτσολντ («Yella», «Jerichow»), που κέρδισε την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Βερολίνου 2012.

16/12/13
ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ- PILLOW TALK

Όταν ακόμη τα τηλεφωνικά δίκτυα δεν ήταν τόσο εκτεταμένα ώστε καθένας να έχει τη δική του γραμμή, ένας εργένης γυναικοκατακτητής σύνθετης και μία καριερίστα διακοσμήτρια χωρίς πολλές αισθηματικές εμπειρίες μοιράζονται το ίδιο νούμερο χωρίς να γνωρίζονται.  Μία από τις εμβληματικότερες ρομαντικές κομεντί της δεκαετίας του ’50, η οποία κέρδισε Όσκαρ Σεναρίου 1960 και αποτελεί μέχρι σήμερα ορόσημο του είδους.

13/01/14
ΜΠΟΝΙ ΚΑΙ ΚΛΑΪΝΤ- BONNIE AND CLYDE

Οι περιπέτειες των ληστών Μπόνι Πάρκερ και Κλάιντ Μπάροου, που υπήρξαν δύο από τις πιο διαβόητους εγκληματίες στις Η.Π.Α. του Μεσοπολέμου. Η θρυλική ταινία του Πεν, που είχε προταθεί για 10 Όσκαρ και τελικά κέρδισε 2, Σεναρίου και β’ Γυναικείου Ρόλου για την Εστέλ Πάρσονς.

20/01/14
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΝΕΪ- BARNEY’S VERSION

Η πολυτάραχη ζωή του Μπάρνεϊ Πανόφσκι, γεμάτη γυναίκες, ταξίδια, ποτό, και πιθανώς τη δολοφονία του καλύτερού του φίλου. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του καναδού Μόρντεκαϊ Ρίχλερ, αυτή είναι μία από τις εξυπνότερες και διασκεδαστικότερες κομεντί των τελευταίων χρόνων, υποψήφια για Όσκαρ Μακιγιάζ 2011.

27/01/14
TEDDY BEAR

Ο Ντένις είναι ένας 38χρονος μπόντι-μπίλντερ, που είναι ακόμη παρθένος και εξακολουθεί να ζει με τη μητέρα του σ’ ένα προάστιο της Κοπεγχάγης. Ταξιδεύει στην Πατάγια, όπου ερωτεύεται την Τόι, αλλά θα πρέπει να βρει το θάρρος ν’ αντιμετωπίσει τη δεσποτική μητέρα του. Βραβείο Σκηνοθεσίας (World Cinema: Dramatic) στο φεστιβάλ του Σάντανς το 2012.

03/02/14
ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-MUD

Δύο αγόρια γνωρίζουν έναν φυγά, τον οποίο βοηθούν να ξεφύγει από τους διώκτες του και να επανενωθεί με την αγαπημένη του. Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του αμερικανού Νίκολς, μετά από τα «Ιστορίες πυροβολισμών» («Shotgun stories», 2007) και «Καταφύγιο» («Take shelter», 2011).

10/02/14
ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ- CAPE FEAR

Ένας δικηγόρος και η οικογένειά του καταδιώκονται από έναν κατάδικο που αποφυλακίζεται και τον οποίο είχε φυλακίσει ο δικηγόρος. Η πρώτη από τις δύο διασκευές του μυθιστορήματος του Τζον ΜακΝτόναλντ «The executioners», με επόμενη την εκδοχή του Μάρτιν Σκορσέζε το 1991.

17/02/14
ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ-CHAHARSHANBE-SOORI

Στη σημερινή Τεχεράνη, μια νεαρή κοπέλα πιάνει δουλειά ως καθαρίστρια στο σπίτι ενός ζευγαριού με συζυγικά προβλήματα. Παλιότερη ταινία του Φαραντί, που θα εξελισσόταν σ’ έναν από τους σημαντικότερους σημερινούς ιρανούς σκηνοθέτες με ταινίες όπως τα «Τι απέγινε η Έλι» («Darbareye Elly», 2009) και «Ένας χωρισμός» («Jodaeiye Nader az Simin», 2011).

24/02/14
ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ- DANS LA MAISON

Ένα 16χρονο αγόρι προσπαθεί να τρυπώσει στο σπίτι ενός συμμαθητή του, για να εμπνευστεί να γράψει την εργασία του στο σχολείο και η εισβολή προκαλεί μια σειρά από ανεξέλεγκτα γεγονότα. Βασισμένη στο θεατρικό έργο «The Boy in the Last Row» του ισπανού Χουάν Μαγιόργκα, η ταινία κέρδισε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Σεναρίου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν 2012.

10/03/14
Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η ιστορία τεσσάρων ζευγαριών στη σημερινή Αθήνα, που θέλουν ή περιμένουν να κάνουν παιδί. Βραβεία Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) και Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) ως η καλύτερη ελληνική ταινία στο  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2011.

17/03/14
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ- EN KONGELIG AFFÆRE

Μια νεαρή βασίλισσα στη Δανία του 18ου αιώνα, παντρεμένη με έναν ψυχικά διαταραγμένο βασιλιά, ερωτεύεται κρυφά τον γιατρό της αυλής. Η ταινία του ελληνοδανού σκηνοθέτη είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα «Prinsesse af blodet» (2001) της δανέζας Μπόντιλ Στέενσεν-Λετ, και εκπροσώπησε τη Δανία στην τελική πεντάδα των υποψηφιοτήτων για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2013.

24/03/14
ΜΕ ΛΕΝΕ ΕΡΝΕΣΤΟ- INFANCIA CLANDESTINA

Στην Αργεντινή του 1979, έπειτα από χρόνια εξορίας από τη χούντα ως μέλη της Αντίστασης, ο δωδεκάχρονος Χουάν και η οικογένειά του επιστρέφουν στο Μπουένος Άιρες με πλαστές ταυτότητες και συνεχίζουν την αντιστασιακή τους δράση. Γι’ αυτό έξω από το σπίτι και στο σχολείο, ο ανήλικος μαθητής χρησιμοποιεί διαφορετικό όνομα.

31/03/14
Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ- LA NOTTE DI SAN LORENZO

Μια ομάδα χωρικών της Τοσκάνης το 1944, αποφασίζει να φύγει από το χωριό της όταν μαθαίνουν ότι οι Ναζί σκοπεύουν να το βομβαρδίσουν, ενώ οι Αμερικανοί καταφτάνουν για να το απελευθερώσουν. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής στο φεστιβάλ Καννών 1982.
(ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ)


Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ

Ώρες προβολών: 21:30

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ (Μονής Αγκαράθου 9)

11/10/13
ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος διηύθυνε τις ορχήστρες του χωρίς μπαγκέτα, με γυμνά χέρια. Στο ντοκιμαντέρ ο Λευτέρης Βογιατζής ‘συναντά’ τον Δημήτρη Μητρόπουλο, με οδηγό τις επιστολές του Έλληνα μαέστρου προς την επιστήθια φίλη του, Καίτη Κατσογιάννη, καθώς και σπάνιο αρχειακό υλικό.

25/10/13
ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ

Η ταινία αναφέρεται στη συμμετοχή και προσφορά της γυναίκας στην Aντίσταση κατά την περίοδο της Kατοχής 1941-44, καθώς και στις συνέπειες που υπέστη. Στηρίζεται στις προφορικές μαρτυρίες των γυναικών που επέζησαν, με άξονα την ιστορική διαδρομή. Βραβεία Κοινού και ΕΚΚ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2008.

08/11/13, 21:00
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Ο Γιάννης Μπουτάρης -κορυφαίος Έλληνας οινοπαραγωγός και απεξαρτημένος αλκοολικός, βραβευμένος για την οικολογική του δράση- ήταν στα 68 του, ο αντισυμβατικός ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2010, καθώς η χώρα στροβιλίζεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί και καταγράφει αυτό το ‘παιχνίδι δύναμης’ σε πολιτικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο.

22/11/13
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ

20:00 CHIP AND OVI
Ο Τσιπ και ο Όβι γνωρίστηκαν σ’ ένα ορφανοτροφείο κοντά στην πόλη Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας σε εφηβική ηλικία. Είναι ανάπηροι, ο ένας στα χέρια εκ γενετής κι ο άλλος στο πόδι από πολιομυελίτιδα. Εδώ και ενάμιση χρόνο είναι ζευγάρι και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις δυσκολίες του να βρουν δουλειά, την κοινωνική διάκριση, τη φτώχεια αλλά και τα γυρίσματα της σχέσης τους.
21:00 Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ CELSO JUNIOR- THE LIFE AND DEATH OF CELSO JUNIOR
Τι είναι πιο σημαντικό; Οι μπότες ή ο άντρας που τις φοράει; Στη Βραζιλία, ο μικρός Σέλσο βλέπει σε μια αποθήκη ένα ζευγάρι δερμάτινες μπότες. Καθηλώνεται όπως ένα πουλί μπροστά σ’ ένα φίδι. Σήμερα είναι καλλιτέχνης και ζει στην Ελβετία παντρεμένος με τον εκλεκτό της καρδιάς του. Η ζωή και η φιλοσοφία, η τέχνη και οι πολλαπλοί θάνατοι ενός φετιχιστή.
22:00 ΛΑΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ- THEY GLOW IN THE DARK
Ο Μάικλ κι ο Τζιμ, δύο μεσήλικες γκέι φίλοι και πρώην εραστές, απένταροι και φορείς του ιού του AIDS, ξαναβρίσκονται ύστερα από είκοσι χρόνια και αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους. Φτάνουν στη Νέα Ορλεάνη αμέσως μετά τον τυφώνα Κατρίνα και προσπαθούν να επιβιώσουν φτιάχνοντας και πουλώντας κουκλάκια. Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ της επιτροπής Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2013.

06/12/13
ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΤΗ

Το 1979 στους πρόποδες της Ακρόπολης, στο μοναδικό τζαζ κλαμπ της χώρας, ο Σάκης Παπαδημητρίου στο πιάνο και ο Φλώρος Φλωρίδης στα σαξόφωνα, υπογράφουν τη γενέθλια πράξη της σύγχρονης ελληνικής τζαζ. «Αυτοσχεδιάζοντας στου Μπαράκου» ο τίτλος. Ο Σάκης Παπαδημητρίου, συγγραφέας, άνθρωπος της τζαζ με διάφορες ιδιότητες, βιογραφείται.

20/12/13
Ο ΜΑΝΑΒΗΣ

Ο Νίκος Αναστασίου, πλανόδιος μανάβης, κάνει μαζί με τη γυναίκα του, Σοφία, το ίδιο δρομολόγιο κάθε βδομάδα, όλο το χρόνο, από τη δεκαετία του ’80. Ξεκινώντας από τα Τρίκαλα, επισκέπτονται τα εγκαταλειμμένα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου, διανύοντας μια απόσταση 75 χιλιομέτρων. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί το ταξίδι τους καθώς περνούν οι τέσσερις εποχές του χρόνου. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2013.

10/01/14
THE OTHER TOWN

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τα αρνητικά αισθήματα των κατοίκων μιας ελληνικής και μιας τουρκικής κωμόπολης, της Δημητσάνας και της Μπιργκί, απέναντι στον εθνικό Άλλο. Και στις δύο πόλεις, οι κάτοικοι είναι παγιδευμένοι στο δίχτυ των στερεοτύπων που εμποδίζουν τις αμοιβαίες σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2011.

24/01/14
ΦΛΕΡΥ: Η ΤΡΕΛΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

Πορτρέτο της ερμηνεύτριας Φλέρυς Νταντωνάκη (1937 - 1998), που ταυτίστηκε με το έργο του Μάνου Χατζιδάκι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη. Κρατικό Βραβείο Ποιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού και Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
22:00 ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΣΚΗΝΕΣ ΡΟΚ
Ένα κινηματογραφικό πορτρέτο της γένεσης της ροκ σκηνής στη χώρα µας µέσα από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, δραµατοποιηµένες σκηνές και τις µαρτυρίες όλων των καλλιτεχνών έθεσαν τα θεµέλια για ένα νέο ηλεκτρικό ήχο στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Β’ Κρατικό Κινηματογραφικό Βραβείο Ποιότητας Ταινίας Τεκμηρίωσης 2006.

07/02/14
ROUGHCUT

Η Μπάμπι είναι από τις Φιλιππίνες, γύρω στα 40 και εργάζεται ως κομμώτρια στην Αθήνα. Ένα πράγμα την κάνει διαφορετική από τις άλλες: κάτω από τη θηλυκή εμφάνισή της κρύβεται ένας άντρας. Μια ιστορία για την ταυτότητα και τις επιλογές μας, την επιρροή της οικογένειας, τον υφέρποντα ρατσισμό και τις θυσίες που κάνουμε για να γίνουμε αποδεκτοί.

21/02/14
ΣΑΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΤΗ ΜΠΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Από το 1947 ως και το 1951, περισσότεροι από 80.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά εκτοπίστηκαν στη Μακρόνησο. Ανάμεσά τους, βρίσκονταν συγγραφείς και ποιητές, όπως ο Γιάννης Ρίτσος και ο Τάσος Λειβαδίτης, που παρά τις στερήσεις και τα βασανιστήρια, κατάφεραν να γράψουν ποιήματα στα οποία περιγράφουν τον αγώνα για επιβίωση. Η ταινία αναμιγνύει τα ποιητικά αυτά γραπτά με τις ομιλίες αναμορφωτικής προπαγάνδας που μεταδίδονταν ακατάπαυστα από τα μεγάφωνα των στρατοπέδων.