Μεσόγειος: Σταυροδρόμι πολιτισμών και ρύπανσης

Δημοσίευση: 26/11/2015 12:11
Συντάκτης: archived
957 προβολές

O δήμος Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών (ΕΠΕΧΗΔΙ) του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το περιφερειακό τμήμα Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών σας προσκαλούν στην ομιλία με τίτλο: Μεσόγειος: Σταυροδρόμι πολιτισμών και ρύπανσης. 22 χρόνια περιβαλλοντικές παρατηρήσεις στο Φινοκαλιά Λασιθίου.

Ο σταθμός στο Φινοκαλιά θεωρείται αντιπροσωπευτικός για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και έχει προσελκύσει τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε θέματα σύστασης και ποιότητας της ατμόσφαιρας και μελέτης του κλίματος. Η μοναδικότητα του σταθμού αντικατοπτρίζεται σε πάνω από 200 πρωτότυπες επιστημονικές δημοσιεύσεις, στην ανάληψη και συμμετοχή σε 30 εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα, στην εκπόνηση πάνω από 40 μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών και τη συμμετοχή στα σπουδαιότερα δίκτυα περιβαλλοντικών ερευνητικών σταθμών σε διεθνές επίπεδο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο διευθυντής στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ) του Αστεροσκοπείου Αθηνών και επιστημονικά υπεύθυνος του σταθμού στο Φινοκαλιά,, καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νικόλαος Μιχαλόπουλος.

Η εκδήλωση, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και έχει στόχο την ενημέρωση σε θέματα περιβάλλοντος, θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο στις 18:00 το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015.