Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου. Σήμερα γιορτάζει: Ζαχαρίας
Talos Plaza
i love imonline cms
Digital Crete
ΗΡΑ
ΧΑΝ
ΑΘΗ
ΘΕΣ

Είστε εδώ
Κεντρική
Πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σήμερα Εκτύπωση E-mail
Συντάκτης: Cosmo.gr - Δημοσίευση: 10/09/10 14:35

Πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σήμερα

"Εμείς εδώ ήρθαμε να κάνουμε δουλειά και όποιος δεν το καταλαβαίνει, δεν καταλαβαίνει την εργώδη προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, την Παρασκευή (10/09).

Για άλλη μια φορά η συνεδρίαση έγινε παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων και όπως είπε ο κ. Παπανδρέου , επέλεξε να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, αντί μιας τυπικής παρουσίας στη Διεθνή Έκθεση, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είπε, ότι η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια στις πιο δύσκολες στιγμές και αυτό, χάρη στην πλάτη που έβαλαν οι Έλληνες πολίτες σε αυτή την πατριωτική προσπάθεια.

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, είπε ότι κανένας ανασχηματισμός δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε μπορεί από μόνος του να δώσει λύσεις. Η νέα δομή της κυβέρνησης έρχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα και εμπόδια, από την ανεπαρκή διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και να δώσει λύσεις, σε θέματα που χρειάζονται διϋπουργική αντιμετώπιση.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς, ο κ. Παπανδρέου τους είπε η διάρκεια της παραμονής στη Θεσσαλονίκη να ‘ρθουν σε επαφή με τους τοπικούς φορείς και να δώσουν λύσεις.

"Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία", επανέλαβε ο πρωθυπουργός και ζήτησε από τους υπουργούς να μην ταυτιστούν με το υπουργείο αλλά με τα προβλήματα του πολίτη και το πώς, το υπουργείο θα δώσει λύση. "Είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών, όχι των υπουργείων μας. Δύναμή μας είναι οι δημιουργικές και οι υγιείς δυνάμεις της χώρας. Να βάλουμε τέλος σε πρακτικές του παρελθόντος σε όσα μας πλήγωσαν", δήλωσε.

Ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε τη λειτουργία δυο διϋπουργικών επιτροπών, μία για την ανάπτυξη και μια για θέματα κοινωνικής πολιτικής και μετανάστευσης.

Ο πρωθυπουργός σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή Έκθεση, είπε ότι είχαν γίνει παράδοση οι μεγαλόστομες εξαγγελίες έργων, τα οποία όμως δεν υλοποιούνταν και οι Θεσσαλονικείς βαρέθηκαν τα μεγάλα λόγια    

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος αναφέρθηκε στο σχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ.

Ακολούθησε η ομιλία της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη για τα έργα υποδομής της Θεσσαλονίκης, όπως και του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

 
 
ειδήσεις

Τοπικά Νέα
Επικαιρότητα
Πολιτική
Αθλητικά
Τεχνολογία
Οικονομία
Τέχνες
Lifestyle
Ροή ειδήσεων
Αρχείο ειδήσεων
αφιερώματα

Eurobasket 2011
Mundobasket 2010
Mundial 2010
Eurobasket 2009
Πεκίνο 2008
Euro 2008
ενημέρωση

Πρωτοσέλιδα
Ατζέντα, Σαν σήμερα
Πρόγνωση καιρού
Προκηρύξεις ΑΣΕΠ
Live scores
Λαϊκό λαχείο
υπηρεσίες

Επαγγελματικός κατάλογος Κρήτης
Κατάλογος Ελληνικού διαδικτύου
Χάρτης Κρήτης
Μικρές αγγελίες
Online παιχνίδια
Αναζήτηση
RSS feeds
ψυχαγωγία

Φωτορεπορτάζ
Συνεντεύξεις
Digital Crete TV
Blogs
Online τηλεόραση
Online ραδιόφωνο
Web live cameras
Ψηφοφορίες
Ονειροκρίτης
πληροφορίες

Κινηματογράφοι
Εφημερεύοντα
Η Κρήτη
Χρήσιμα τηλέφωνα
Τηλεφωνικοί κωδικοί
Ταχυδρομικοί κωδικοί
DigitalCrete.gr

Χορηγοί επικοινωνίας
Χάρτης ιστοσελίδας
Όροι Χρήσης
Διαφήμιση
Επικοινωνία
Digital Crete
Digital Crete © 2007-2011. Όροι χρήσης - Διαφήμιση - Δείτε μας στο χάρτη.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του DigitalCrete.gr διατίθεται στους επισκέπτες
αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του χωρίς γραπτή άδεια.
powered by
imonline